SVC 2000 VR1 - FC Cranendonck VR1 3-1

Ongelukkige nederlaag FC Cranendonck dames 

Damesteams FCC terug in opmars.

Het elftal van de dames speelde een uitwedstrijd tegen SVC 2000. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden tegen  deze hooggerangschikte ploeg uit Roermond. In het eerste kwartier moest FCC nog even wakker worden en werd er wat afwachtend gestart. De voorhoede van SVC slaagde er echter niet in om de gecreëerde kansen te verzilveren. Hierna kreeg FCC wat meer grip op de wedstrijd. Voetballend was het nog niet wat het hoorde te zijn, maar aan beide kanten werden niet veel kansen meer weggegeven de eerste helft.

De tweede helft leek de uitploeg het vertrouwen teruggewonnen te hebben en durfde meer met de punt naar voren te spelen. Dit resulteerde direct in een ander spelbeeld, waarbij ook FCC voor doel gevaarlijk kon worden. Tot de 85e minuut stond het nog 0-0, maar er wachtte nog een boeiend slot. Een voorzet van rechts van SVC kon worden binnengetikt door de snelle linksbuiten. FCC gaf zich niet gewonnen en zette alles op alles om toch nog op gelijke hoogte te komen. 2 minuten later was dit ook het geval toen Joke op rechts kon doorbreken en de bal via Helma naar Karin kon spelen. Zij werkte beheerst af en zo stond het weer gelijk met nog maar 3 minuten blessuretijd op de klok. Rustig uitspelen zou je misschien denken, maar het geluk was niet aan de zijde van FCC toen een voorzet van SVC met het hoofd werd geschampt door de Cranendonckse verdediging en zo ongelukkig tegen de binnenkant van de pal in het doel dwarrelde. De moed zakte de Brabanders in de schoenen na zo hard gewerkt te hebben en uiteindelijk niet beloond te worden. Zelfs de 3-1 volgde nog in de allerlaatste seconde toen een corner werd binnengekopt.

Gelukkig weer beter spel van FCC dan in de afgelopen 2 wedstrijden, dus zeker een positieve noot voor de volgende wedstrijd weer punten proberen te sprokkelen tegen koploper Amstenrade, om half 11 thuis op Sportpark de Braken.

SVC 2000 VR1 - FC Cranendonck VR1 3-1 (0-0)

Karin Timmermans 1x;

Het zevental van FC Cranendonck mocht deze zondag proberen om de eerste 3 punten te pakken in deze competitie, tegenstander hiervoor was RKKSV uit Rosmalen. Het initiatief was gelijk voor de thuisspelende dames van FCC. Er werd goed gecombineerd en hard gewerkt, wat al snel resulteerde tot een eerste kans Deze kon helaas nog niet verzilverd worden, maar niet veel later was het dan toch raak. Marion kon spits Afke goed inspelen, wij legde de bal panklaar voor Marion die hard binnen schoot. Zo’n 5 minuten later kon Afke een corner goed binnenkoppen. Even later werd ook de 3-0 binnengetikt door Afke. Achterin gaf FCC niets weg en ook Sam kon haar sterke directe tegenstander goed afdekken. De druk bleef op de helft van RKKSV. De sterk spelende Evy kreeg veel ruimte en kon hierdoor Marion wegsturen. Zij kon Afke vrij voor de goal zetten en zo stond de 4-0 op het scorebord. Niet veel later kon Afke nogmaals scoren na een corner. Ook Evy pikte haar goaltje mee toen ze alleen op de keepster af werd gestuurd en knap afrondde.

 

Met een comfortabele stand van 6-0 gingen de dames de rust in. In de tweede helft probeerden de dames dezelfde druk te houden. RKKSV gaf echter ook niet op en bleef druk uitoefenen. Hierdoor kregen beide teams nog kansen, maar werd er niet meer gescoord. Nieuwe keepster Marielle hield haar doel knap schoon en zo bleef de eindstand 6-0.

 

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma voor het zevental, waar weer kansen lonken tegen CITO.

 

 

FC Cranendonck VR2 - RKKSV VR2 6-0 (6-0)

 

Afke Hartog 4x; Marion Vlassak-Jaspers 1x Evi Smeets 1x;

 

Onze hoofdsponsoren:
Feijen Metaaltechniek
Damen Machinaal Timmerwerken
Café de Bout Soerendonk
Milldam recycling company
Assurantiekantoor van Hunsel & Govers BV
Klikkelstein kinderopvang