RKHBS VR1 - FC Cranendonck VR1 1-0

FC Cranendonck dames verliezen krap uit bij RKHBS in Heerlen

Na een maand geen wedstrijd gespeeld te hebben, mochten de dames van Cranendonck eindelijk weer aan de bak. De verre uitwedstrijd naar het kunstgras van RKHBS uit Heerlen stond op het programma. Thuis werd dit een wedstrijd met een bizar begin(1-3 na 6 minuten spelen). Alertheid moest dus worden geboden.

Gelukkig was het begin van de wedstrijd een stuk beter dan de thuiswedstrijd. Er werd fel gestart en de opkomende speelsters werden goed opgepakt. Op één kans na gaf de verdediging van FCC niks weg. Voorin was het moeilijk om iets te creëren. Het kunstgras en de harde wind speelde hier ook een rol in. Er werd geprobeerd om hoog druk te zetten als de verdediging van RKHBS aan de bal was. Zo werd het voor de thuisploeg wat moeilijker om achterin uit te voetballen, maar FCC kon geen goede doelpogingen afdwingen. Het bleef zo de eerste helft 0-0.

Met wat wisselingen in de opstelling werd de tweede helft gestart, waar ook jeugdspeelster Celine haar debuut maakte. Het spel van FCC leek wat rommeliger te worden en RKHBS zette flink druk. Dit resulteerde ook uiteindelijk in de voorsprong voor de thuisploeg. Het lukte de behendigde opgekomen speelsters om door de verdediging te combineren en keepster Helma het nakijken te geven. Al met al een verdiende voorsprong, gezien het spelbeeld. Toch probeerde FCC de aansluitingstreffer te maken, maar zowel de kopbal van Wendy als de inzet van Karin troffen geen doel. Meer kansen kreeg FCC niet, en het werd steeds moeilijker om de bal op een goede manier richting de voorhoede te krijgen. Er werd zeker nog hard gestreden, waardoor verdere schade werd beperkt maar de punten leken toch echt in Limburg te blijven. De stand bleef 1-0. 

RKHBS VR1 - FC Cranendonck VR1 1-0 (0-0)

-;

Onze hoofdsponsoren:
Feijen Metaaltechniek
Damen Machinaal Timmerwerken
Café de Bout Soerendonk
Milldam recycling company
Assurantiekantoor van Hunsel & Govers BV
Klikkelstein kinderopvang