FC Cranendonck VR1 - RPC VR2 2-1

Dames FC Cranendonck pakken 3e plaats na zwaarbevochten overwinning.

De vele regen zorgde voor een afgelasting van de wedstrijd van het zevental. Het elftal daarentegen mocht gewoon aantreden op de groene grasmat van sportpark de Braken. Ditmaal tegen directe concurrent RPC.

Cranendonck begon sterk met de druk op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde in een paar leuke aanvallen. Na een klein kwartier spelen werd de score geopend en kwam Cranendonck op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap net buiten de 16 werd door Anniek hard binnengeschoten. Cranendonck probeerde te blijven tikken en zo kansen te creëeren. Met de behendigde voorhoede gaf RPC af en toe een steekje, maar dit werd goed opgelost door de prima verdediging. De score werd uitgebreid na een mooie corner van Mandy, die ze direct indraaide vanuit de linkerhoek. Toch geen reden voor achterover te leunen, aangezien de uitploeg niet aan opgeven dacht. Keepster Rian maakte voor rust nog een mooie redding en kon zo de 0 houden.

Na de rust werd het een stuk moeilijker, er werd moeilijk balbezit gehouden en RPC kon verder druk zetten. De tegengoal bleef daarom ook niet uit. In de rebound kon de bal gemakkelijk ingetikt worden en zo stond het ineens 2-1. RPC rook dat er misschien wel meer in zat en bleef aandringen op de helft van Cranendonck. Een paar kansjes zagen we voorbij komen maar Rian en haar verdedigers hielden stand. Even leek de bevrijdende 3-1 nog te vallen maar helaas kende FCC geen geluk in de afwerking. Het was werken geblazen voor alle speelsters om de 3 punten in Soerendonk te houden. Ondanks dat het spel niet meer was wat het moest zijn, heeft het harde werken geloond en kon de 3e plaats op de ranglijst veroverd worden door Cranendonck.

FC Cranendonck VR1 - RPC VR2 2-1 (2-0)

 Anniek van Seggelen 1x; Mandy van Hoef 1x;

Onze hoofdsponsoren:
Feijen Metaaltechniek
Damen Machinaal Timmerwerken
Café de Bout Soerendonk
Milldam recycling company
Assurantiekantoor van Hunsel & Govers BV
Klikkelstein kinderopvang