Eerste puntverlies FC Cranendonck een feit

FC Cranendonck heeft zijn eerste puntenverlies geleden in hun uitwedstrijd bij vv Waalre.

Waalre pakte deze wedstrijd de zaken stevig aan en was gedurende het eerste half uur ook zeker de bovenliggende partij. Vele balverlies na slordig voetbal aan FC Cranendonck zijde was oorzaak dat vv Waalre diverse kansen kreeg, maar mede door de uitstekend keepende Tom van Happen kon Waalre niet op voorsprong komen. Een wapenfeit kon FC Cranendonck hier tegenover stellen. Na 20 minuten was het Nory Saanen die met een mooie solo door de Waalre defentie kon komen. Net voordat hij kon afwerken kon een Waalre verdediger erger voorkomen. Na ruim 30 minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht. En net voor rust zette Nory Saanen nogmaals aan voor een solo die met een flinke overtreding in het strafschopgebied tot een einde kon worden gebracht. Een penalty was het gevolg, welke feilloos door Nory zelf werd ingeschoten. Ruststand was hierdoor dus 0-1. Na de pauze kwam FC Cranendonck iets beter uit de kleedlokalen. Een eerste kans voor FC Cranendonck viel al meteen na 50 minuten te zien. Een lange bal over de Waalre defensie zette het Max vd Pas alleen voor de Waalre doelman, maar zijn inzet ging net naast. Na 53 minuten was slecht ingrijpen in de FC Cranendonck achterhoede , gevolgd door een overtreding oorzaak van een terecht toegekende penalty aan Waalre. Gelukkig voor FC Cranendonck werd deze hoog over het doel geschoten. Hierna ging het spel op en neer. En in dit wedstrijdbeeld was het niet gek dat er nog twee penalty’s te zien waren. Allereerst mocht Nory nogmaals aanleggen na een overduidelijke handsbal van een Waalre verdediger, maar ditmaal moest Nory zijn meerdere erkennen in de Waalre doelman en in de 88ste minuut kreeg Waalre nogmaals een penalty, na een minder duidelijke handsbal aan FC Cranendonck zijde. Deze werd onhoudbaar voor Tom ingeschoten en daarmee kwam er een terechte 1-1 op het scorebord. Voor komende zondag staat er voor FC Cranendonck de derby tegen Sterksel op het programma.