Dik verdiende overwinning FC Cranendonck in derby tegen Sterksel

FC Cranendonck kwam in deze derby tegen Sterksel nauwelijks in de problemen en pakte een mooie 4-0 overwinning.

Het begin in deze wedstrijd was voor even gelijkwaardig, maar na een twintigtal minuten pakte FC Cranendonck het overwicht. En al meteen na 28 minuten werden zij daar ook in beloond. Een corner werd door de Sterksel defensie slecht weggewerkt, waarna Jori de Leest vanaf 20 meter kon uithalen en de 1-0 op het scorebord deed belanden. Het spel speelde zich voornamelijk op de speelhelft van Sterksel waar Sterksel met man en macht FC Cranendonck probeerde tegen te houden. Sporadisch zagen we een speldenprik aan Sterksel zijde, maar die paar keer dat zij in de buurt van het FC Cranendonck doel kwamen was doelman Tom van Happen telkens een sta in de weg. In de 42ste minuut zagen we een mooie combinatie aan FC Cranendonck zijde, waarna aanvoerder Mees Vermeulen alleen op het Sterksel doel kon afgaan. Met een lage schuiver liet hij de Sterksel doelman het nakijken en FC Cranendonck kon daarna met een 2-0 voorsprong de rust in. FC Cranendonck kwam ook na de pauze goed uit de kleedkamer. Al meteen zagen we een kans voor Nory Saanen, maar deze kon nog tegengehouden worden door de Sterksel doelman. Enkele minuten later was het dan toch weer raak. Balwinst op het middenveld, gevolgd door een steekbal op Nory Saanen die alleen op de Sterksel doelman kon afgaan. Op de geplaatste bal in de rechter hoek was de Sterksel doelman kansloos en daarmee werd het 3-0. FC Cranendonck bleef veel aan de bal en liet Sterksel geen enkele kans. Na 66 minuten kwam de eindstand al op het score bord. Een lange bal op rechts naar Mees Vermeulen, waarbij Mees het overzicht behield en een lage bal voor de goal speelde alwaar spits Daan Driessen de keeper kansloos liet, 4-0. De mooiste actie in deze wedstrijd verdiende zeker een doelpunt, maar actie van Sam Cummins gevolgd met een trap uit de lucht belandde jammer genoeg op de binnenkant paal waarna deze achter de keeper om weer in het veld terug kwam. Met deze overwinning in de pocket staat komend weekeinde de topper uit tegen sc Tongelre op het programma.