FC Cranendonck start competitie met royale zege

In deze eerste competitie wedstrijd had FC Cranendonck geen kind aan vv Tivoli.

Meteen vanaf de allereerste minuut liet FC Cranendonck zien dat er voor Tivoli deze middag weinig eer te behalen was. Fel voetballend en daarmee ook regelmatig snelle balveroveringen leidde al in de 3de minuut tot een niet te missen kans. Daan Driessen werd de diepte ingestuurd en zag de Tivoli doelman ver voor z’n goal komen. Een logische lob over de doelman ging jammer genoeg net over het doel. Tivoli kwam sporadisch over de middellijn en liep in de 10de minuut tegen een overtreding aan. Een vrije trap voor Tivoli op 20 meter van het FC Cranendonck doel was het gevolg. Deze werd onhoudbaar voor doelman Tom van Happen in de kruising getrapt en de 1-0 was daar. Dit was uiteindelijk ook het enige wapenfeit wat in de wedstrijd voor Tivoli viel te noteren. FC Cranendonck reageerde snel op deze tik en kon al na 3 minuten de score weer rechttrekken. Flink druk zetten van Nory Saanen en daarmee de bal veroveren aan de linkse kant van het veld stelde Nory in staat om een niet te missen voorzet te geven op Daan Driessen, die vanaf 10 meter de Tivoli doelman kansloos liet, 1-1. Hierna was het FC Cranendonck wat Tivoli alle hoeken van het veld liet zien. Doelpunten voor de rust van Mees Vermeulen die alleen voor de Tivoli doelman deze kansloos liet, daarna was het Max vd Pas na een voorzet van Loek Smits en ruim voor rust was het Sam Cummins die de ruststand op 1-4 zette na een mooie steekbal van Max.

Na de pauze werd het al snel 1-5 nadat Daan Driessen door de Tivoli doelman werd neergehaald. Feilloos werd de toegekende penalty door Nory Saanen binnengeschoten en de stand kwam op 1-5. Gedurende de rest van de tweede helft verzuimde FC Cranendonck om de score verder omhoog te tillen. Diverse kansen gingen net naast het doel of de Tivoli doelman kon nog net ingrijpen. Ondanks deze tegenvallende tweede helft toch een mooi begin van de competitie. Komende zondag staat de eerste thuiswedstrijd tegen Nederwetten op het programma.